top of page

Ce uleiuri purtatoare folosim pentru a dilua uleiurile esentiale

In Ghidul de diluare a uleiurilor esentiale am detaliat importanta diluarii corecte a uleiurilor utilizate pentru aromoterapie.


Avand in minte toate acele informatii, trecem la urmatorul aspect: in ce diluam uleiurile esentiale? Primul raspuns corect este: niciodata in apa, deoarece uleiurile esentiale nu sunt solubile in apa. Al doilea raspuns corect este: intr-un ulei vegetal, numit si ulei purtator sau caraus. Inclusiv atunci cand sunt utilizate in apa de baie, uleiurile esentiale vor fi diluate in prealabil in cateva picaturi de ulei vegetal.


Nu este necesară diluarea uleiurilor esentiale în uleiuri vegetale atunci când sunt folosite în difuzorul pentru aromaterapie!


Care sunt cele mai bune uleiuri purtătoare?


Depinde – un ulei purtător poate modifica aroma sau consistența amestecului preparat într-un fel, în timp ce altul o poate modifica într-un alt mod. Cu toate acestea, există câteva uleiuri purtătoare primare pe care ar trebui să le avem la îndemână pentru a dilua uleiurile esentiale favorite.


Ne putem decide ce uleiuri purtatoare folosim pentru a dilua uleiurile esentiale tinand cont si de efectul dorit de la amestecul preparat.


Iata o lista a celor mai recomandate uleiuri vegetale pentru aromoterapie:



Ulei de nucă de cocos fracționat (Caprilis) — De departe cel mai popular ulei purtător, uleiul de cocos fracționat este o „fracțiune” a uleiului de cocos virgin produs printr-un proces de încălzire care îi permite să-și păstreze capacitatea ridicată de hidratare, fără a-si pastra culoarea, mirosul și modificarea texturii in functie de temeperatura mediului ambiant. Indiferent de modul în care este pastrat, acest tip de ulei de nucă de cocos nerafinat nu se va solidifica. Principalul avantaj al acestui tip de ulei purtator este absorbtia rapida in piele, facilitand astfel si absorbtia rapida a uleiurilor esentiale.



Uleiul purtător de jojoba—Unul dintre cele mai bune lucruri despre uleiul de jojoba este că este bogat în vitamina E hrănitoare. Acest lucru îl face o alegere populară pentru produsele cosmetice emoliente și calmante, inclusiv creme, loțiuni și seruri pentru vindecarea rănilor și revitalizarea pielii. De fapt, uleiul de jojoba are o consistență care se potrivește îndeaproape cu sebumul natural produs în pielea umană, fiind astfel o alegere extrem de populară pentru ​​îngrijirea tenului.




Ulei purtător de migdale — Aromaterapeuții, maseurii și producatorii de cosmetice artizanale iubesc uleiul de migdale, deoarece acționează ca un emolient natural care ajută la catifelarea pielii și la calmarea zonelor uscate, iritate. Cu toate acestea, chiar dacă uleiurile de nuci, în general, nu declanșează reacții alergice atunci când sunt aplicate local, uleiul de migdale poate să nu fie potrivit pentru persoanele care au alergii la nuci.







Ulei purtător de sâmburi de struguri - Beneficiul principal al uleiului de sâmburi de struguri ca purtător este faptul că acesta este unul dintre cele mai ușoare uleiuri purtătoare disponibile, ceea ce îl face ideal pentru terapia prin masaj. În plus, uleiul este non-comedogenic (înseamnă că nu va înfunda porii), ceea ce îl face o alegere populară pentru produse cosmetice sau orice produs ce va fi aplicat direct pe piele. În general, uleiul de sâmburi de struguri este inodor.





Ulei purtător de argan— Veți vedea adesea ulei de argan în tot felul de tratamente și balsamuri pentru păr și piele. Nu este surprinzător, deoarece acest ulei purtător de nuci este bogat în vitamina E, acid linoleic și acizi grași, deci este ideal pentru hidratarea pielii și părului uscat. Este grozav ca ulei purtător, deoarece are o consistență tipică, care este ușor de combinat cu uleiurile esențiale și acționează ca un hidratant negras în cosmetice. Datorită conținutului ridicat de vitamina E, uleiul de argan este, de asemenea, unul dintre cele mai bune uleiuri purtătoare pentru înmuierea cicatricilor.



Ulei purtător de avocado – În timp ce uleiul de semințe de struguri este unul dintre cele mai subțiri uleiuri purtătoare, uleiul de avocado este unul dintre cele mai dense, ceea ce îl face potrivit pentru amestecurile de ulei în care se prefera o senzație mai groasă, cum ar fi în creme, seruri și loțiuni. Totuși, avocado este plin de lucruri care sunt bune pentru tine și pielea ta, inclusiv vitaminele A, B, D, E și betacarotenul, deci este grozav și pentru uleiuri de masaj și aplicații de aromoterapie.





Ulei purtător de aloe eraAloe vera este una dintre cele mai cunoscute și utilizate plante medicinale. Astăzi, există literalmente mii de produse cosmetice și farmaceutice care includ aloe vera datorită beneficiilor multiple pe care le aduce organismului și în special pielii. Este un ulei antiinflamator, deosebit de nutritiv pentru piele și păr, favorizează cicatrizarea, precum si sinteza de colagen și elastină la nivelul pielii.






Alte uleiuri purtătoare populare sunt: miez de caise, susan, ricin și floarea soarelui. Nu sunt recomandate pentru a fi folosite in aromoterapie uleiurile minerale (precum uleiul pentru bebeluși), deoarece pot înfunda porii, ducând la pete, inflamații și piele prea grasă.


Chiar daca stim ca uleiurile esentiale nu expira, atunci cand sunt amestecate cu uleiuri purtatoare, pot suferi modificari de aspect si de miros cauzate de oxidarea (rancezirea) uleiurilor vegetale in care au fost diluate.



Indiferent de uleiurile vegetale alese, nu uitati sa le pastrati la loc racoros, ferite de razele soarelui si de temeperaturi inalte. Preparatele pentru aromoterapie se vor pastra intotdeauna inchise ermetic, in recipiente de sticla de culoare inchisa.

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page