top of page

Ghid de diluare uleiuri esentiale

Cea mai frecventa intrebare despre utilizarea uleiurilor esentiale este legata de diluarea lor. Pentru ca fiecare utilizator de uleiuri esentiale isi doreste sa le utilizeze in siguranta, dar si cu eficienta maxima.

Si da, sa stii cum să calculezi corect diluțiile este crucial pentru a practica aromoterapia cu efecte maxime si in siguranta.


Dilutiile corecte se stabilesc in functie de numerosi factori: scopul utilizarii uleiului esential, varsta utilizatorului, starea de sanatate a utilizatorului, suprafata corporala pe care se va aplica, tipul de ulei esential folosit, frecventa aplicarii uleiului pe piele, expunerea la soare, etc.


Cum știu ce rată de diluție să folosesc?


Pentru utilizare normală, pe perioade indelungate de timp, se recomanda o rată de diluare de 2%. Pentru situații acute, cum ar fi o afecțiune temporară, puteți chiar să mergeți până la 5%-10% pentru o perioadă scurta de timp, de obicei, mai puțin de 2 săptămâni.

0.5%-1% este ditutia recomandata atunci cand aplicăm uleiurile esentiale pe fața, pe pielea copiilor, a femeilor însărcinate, a vârstnicilor, a celor cu deficiente ale sistemului imunitar.

Aromoterapeutii sau medicii ce recomanda utilizare uleiurilor esentiale in scop terapeutic pot indica si diluții mai mari, tinand cont de toate datele persoanale ale utilizatorului, acestea urmand a se utiliza pe o perioadă limitată de timp și sub supravegherea specialistului.


Poate parea complicat la inceput, atunci cand te simti complesit de numeroasele denumiri ale uleiurilor, ale plantelor, de diferitele modalitati de utilizare, de toate combinatiile posibile si de toate recomandari primite de la persoane avizate...sau nu.


Tocmai de aceea am pregatit cel mai simplu ghid de diluare uleiuri esentiale. Tine-l aproape sau consulta blogul nostru de fiecare data cand vrei sa te asiguri ca diluezi corect uleiurile esentiale favorite.


Ghid de diluare uleiuri esențiale pentru utilizare eficienta si in siguranta

Tabel grafic de diluare a uleiurilor esentiale
Ghid de diluare uleiuri esentiale

Nu este necesară diluarea uleiurilor esentiale în uleiuri vegetale atunci când sunt folosite în difuzorul pentru aromaterapie!


Ai in continuare neclaritati privind modul de utilizare a uleiurilor esentiale? Aromoterapeutul nostru certificat iti sta la dipozitie. Lasa-i un mesaj pe site cu intrebarile tale si vei primi un raspuns avizat in cel mai scurt timp posibil.


Referinte:






Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page