top of page

Care este cel mai bun filtru de apa pentru chiuveta?

Esti in cautarea unui filtru de apa pentru robinet?


Sunt o mulțime de filtre de apa ieftine pe piata, insa pe care sa il alegi? Care este cel mai bun? Mai jos gasiti motivele pentru care nu ar trebui sa cumparati niciun filtru de apa daca nu a fost testat independent de un laborator de incredere.

Comparatie filtre de apa cu montare la robinet

Puteți avea încredere intr-un filtru de apa ieftin pentru chiuveta?

A devenit mai usor ca oricand pentru producatori sa realizeze produse de consum la un pret redus in China. Prin urmare, internetul, Amazon si milioane de mici magazine online ofera replici foarte ieftine sau alternative la produsele de marca consacrate.

Dar, cand vine vorba de apa potabila, sfatul nostru este sa nu riscati deloc. Multe dintre descrierile produselor de pe Amazon si eBay sunt pur si simplu fabricate. Sunt descrise ca filtre cu 7 trepte, cand de fapt produsul are un filtru standard cu carbune activ, de calitate scazuta. Daca suna prea bine pentru a fi adevarat, atunci cel mai probabil nu este.


Urmare a testarii a peste 30 de filtre de apa existente pe piata, ca parte a cercetarii pentru TAPP, va prezentam cateva dintre problemele gasite la filtrele de apa pentru chiuveta ieftine :

 • Scurgeri datorate conexiunilor si imbinarilor de calitate scazuta, a cartuselor de slaba calitate, precum si lipsa testarii presiunii cartuselor;

 • Promisiuni complet false despre eliminarea substantelor din apa de la robinet (evident, aceasta afirmatie a fost facuta dupa testarea intr-un laborator a apei filtrate);

 • In urma procesului de filtrare rezulta un gust metalic in apa de la robinet sau decolorare cauzata de substantele chimice utilizate in cartusele de filtrare;

 • Dificil sau imposibil de atasat la un robinet din cauza conexiunilor slabe sau a lipsei adaptorilor necesari. Pe scurt incompatibilitate cu tipul de robinet.

 • Filtre care promit o durata de 6-12 luni, dar care isi pierd efectul de filtrare a apei dupa doar câteva luni de la punerea in functiune;

 • Producatorul produsului a crescut costul cartuselor dupa cumparare sau chiar, mai rau, a renuntat la activitate, cartusele ne mai fiind disponibile pe piata deloc;

 • Tehnologii de filtrare inventate, cum ar fi procesul de filtrare in 7 etape cu pietre minerale, cantitati insuficiente de cristale schimbatoare de ioni si alte materiale fara efect dovedit.


In concluzie, mai multe filtre de chiuveta au fost pur si simplu placebo, fara nici un fel de efect, iar altele au avut o durata de viata de doar câteva luni de utilizare.


Cele mai bune filtre de apa pentru chiuveta


Deci, care sunt cele mai bune filtre de apa pentru chiuveta daca nu vreau sa cheltuiesc peste 2000 RON, sau mai mult, pentru o instalatie de filtrare sub chiuveta?


Cele mai bune alternative sunt:

 • Canile de filtrare apa de la marci cunoscute, ce indica clar ce si cat filtreaza, din punct de vedere al volumului ( Brita sau Laica fiind doar cativa producatori)

 • Filtre de apa cu montaj pe robinetul de lavoar, cum ar fi TAPP, deoarece ofera cel mai raport calitate-pret in ceea ce priveste de volumul, calitate a apei si comoditate/confort.

 • Filtrele cu gravitatie, asemanatoare cu canile de filtrare, care desi sunt lente, uneori au o tehnologie de filtrare eficienta.

Cum sa alegeti cel mai bun filtru de apa pentru chiuveta


Mai jos sunt cateva sfaturi simple:

 • Identificati si definiti clar nevoile voastre in ceea ce priveste indepartarea contaminantilor (de exemplu: clor, plumb, microplastice);

 • Asigurati-va intotdeauna ca filtrele sunt testate independent de un laborator certificat pentru a elimina contaminantii care va preocupa si ca rezultatele sunt publicate cu date sursa recente si informatii de contact;

 • Comparati costul pe volum de apa filtrata si nu doar costul filtrului plus cartusele, deoarece acest lucru poate face o mare diferenta;

 • Verificati recenziile clientilor pe Facebook, Amazon si alte surse de incredere.

Concluzii


Nu cautati doar cele mai ieftine solutii, ci aveti in vedere produsele ce raspund cel mai bine nevoilor voastre, avand in acelasi timp un raport calitate/pret optim.


De asemenea, foarte important este sa alegeti un filtru de apa pentru chiuveta testat independent.


Un filtru de baterie de chiuveta, cum ar fi TAPP, costa 219 RON, avand un cartus inclus, iar cartusele pentru un an (4 cartuse/an) au un cost lunar de 29 RON, adica mai putin de 1 leu/zi si va vor ajuta sa economisiti mii de lei in comparatie cu costul apei imbuteliate sau al altor filtre mai scumpe.


Postări recente

Afișează-le pe toate

コメント


bottom of page