top of page

Plant Therapy USA – diferenta dintre uleiurile esentiale organice si cele non-organice

Actualizată în: 17 ian. 2021Înainte de a începe sa va povestim despre diferentele dintre uleiurile esențiale organice și cele obisnuite, non-organice, este important să va spunem de unde provin toate uleiurile esențiale Plant Therapy. Cel mai important aspect de retinut este ca toate uleiurile Plant Therapy sunt 100% pure, fără absolut niciun aditiv. Fiecare lot de uleiuri este testat pentru a obtine informatii detaliate cu privire la componenta sa chimica, cu testarea GC-MS.


Ce sunt analizele GC-MS (cromatografie de gaze și spectrometrie de masă)?


Prin cromatografia de gaze, uleiurile esentiale sunt vaporizate și trecute printr-o coloană lungă pentru a separa uleiul în compuși individuali. Fiecare compus trece prin coloană cu viteză diferită, în funcție de masa sa moleculară și de proprietățile sale chimice și este măsurat la ieșirea din coloană. Folosind această metodă de testare, analiștii specializați în controlul calității pot determina ce compuși sunt prezenți într-o mostră de testare.


Spectrometria de masă este utilizată împreună cu cromatografia de gaze pentru a determina și mai în detaliu compoziția unui ulei esențial. În spectrometria de masă, compușii separați anterior prin cromatografia de gaze sunt ionizați și trecuți prin mai multe câmpuri magnetice. Folosind masa și sarcina moleculară, se identifică cantitatea fiecărui compus, ceea ce oferă informații noi despre potența uleiului esențial.


Plant Therapy pune la dispozitia tuturor aceste rapoarte GC-MS obtinute pentru fiecare produs, facandu-le publice pe pagina fiecarui ulei de pe site-ul producatorului www.planttherapy.com . Fiecare flacon de ulei esențial Plant Therapy are un cod specific inscriptionat direct pe sticla, care ne spune exact din ce lot de ulei este sticluta respectiva. Cu ajutorul acestui cod, pe www.plantherapy.com , avem oricand acces la toate informatiile despre uleiul nostru.


In plus, uleiurile sunt evaluate si organoleptic, analizand culoarea, consistența și aspectul general al fiecărui lot, pentru a pune la furniza utilizatorilor mai exacte informații posibile.


Asadar, alegand Plant Therapy, indiferent ca optati pentru uleiurile obisnuite, non-organice, sau pentru uleiurile organice certificate, puteți avea încredere că veți utiliza produse 100% pure, de cea mai buna calitate.


Toate uleiurile esentiale organice Plant Therapy sunt certificate prin ECOCERT ICO, o organizație de inspecție și certificare complet acreditată prin Programul Național Organic (NOP) al Statelor Unite, standardele pentru obtinerea acestei certificari fiind extrem de stricte.

Unele dintre aceste standarde includ:

Fără OMG-uri: Organismele modificate genetic sunt interzise în produsele organice. Aceasta înseamnă că un fermier ecologic nu poate planta semințe OMG, iar un producător ecologic nu poate folosi niciun ingredient care conține OMG.

Solul curat: Pământului în care sunt cultivate produsele nu trebuie sa i se fi aplicat substanțe interzise pentru cel puțin 3 ani înainte de recoltarea unei culturi organice. Nu pot fi utilizate îngrășăminte sintetice, nămoluri reziduale, iradiere și inginerie genetică.

Fără pesticide dăunătoare: dăunătorii, buruienile și bolile din culturi sunt controlate în principal prin eforturi fizice, mecanice și biologice. Dacă din anumite motive aceste metode nu funcționează, se poate utiliza o substanță biologică, botanică sau sintetică care este aprobată pe Lista Națională a Statelor Unite.

Totul organic, până la final: Culturile trebuie să utilizeze numai semințe și alte materiale de plantare organice, plantele rezultate crescand liber, fără ajutorul îngrășămintelor sintetice.


De ce sa cumparati uleiuri organice?

În cele din urmă, aceasta este o alegere complet personală. Unii oameni folosesc numai produse ecologice, iar alții le preferă atunci când este posibil. O alta categorie este cea a persoanelor ce nu acorda o importanta deosebila produselor organice, alegerea lor depinzand de alti factori.

Indiferent de categoria în care vă încadrați, noi, EsentaNaturii si Plant Therapy, dorim să ne asigurăm că clienții noștri au o mulțime de opțiuni atunci când vine vorba de uleiurile esentiale dorite.

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page