top of page

De ce am ales uleiurile esentiale Plant Therapy?

Actualizată în: 18 ian. 2021

Am fost intrebati adesea de ce Plant Therapy. Intr-o piata a uleiurilor esentiale in continua crestere, de ce am ales Plant Therapy si nu un alt producator deja cunoscut pe piata romaneasca. Initial am pregatit un material lung si frumos despre istoricul Plant Therapy, oamenii care au pus bazele companiei, valori, cifre, asezonate cu multe imagini inspirationale. Apoi am sters tot si am facut o lista, nici prea lunga, nici prea scurta, cu principalele motive care ne-au determinat sa alegem Plant Therapy. Acele motive care, credem noi, conteaza cu adevarat pentru oricine atunci cand alege remedii pentru sanatatea sa sau a familiei sale.




  • Plant Therapy este una dintre putinele companii producatoare de uleiuri esentiale certificate organic.

Plant Therapy ofera si posibilitatea de a alege dintr-o gama larga de uleiuri obtinute din culturi de plante certificate organic de USDA (United States Department of Agriculture). Fiecare ulei organic este certificat prin ECOCERT ICO, o organizație de inspecție și certificare complet acreditată prin Programul Național Organic al Statelor Unite (NOP), acestia avand standarde extrem de stricte. În primul rând, nu trebuie să existe absolut niciun organism modificat genetic (OMG) în întregul proces, de la plantarea semințelor până la prelucrarea uleiului. Solul in care cresc plantele trebuie să fie eliberat de orice substanțe interzise aplicate acestuia cu cel puțin 3 ani înainte de recoltarea unei culturi organice. Și, desigur, nu se pot folosi pesticide dăunătoare. Pentru a controla dăunătorii, buruienile și bolile, fermierii folosesc munca fizica si mijloace mecanice și biologice care sunt ecologice. Un alt punct important de luat în considerare despre culturile organice este faptul că aceste plante cresc liber, fără ajutorul îngrășămintelor sintetice;




  • Plant Therapy a fost prima compania ce a creat o gama de uleiuri esentiale special destinata copiilor, incepand cu anul 2014.

Gama KidSafe oferă o varietate de blenduri și uleiuri esentiale unice, orientate către probleme specifice și afecțiunile comune ale copiilor în etapa de vârstă 2-10 ani. Toate sunt disponibile sub formă de uleiuri esențiale 100% pure, nediluate, precum și roll-on-uri diluate în prealabil;




  • Plant Therapy face publice certificatele de calitate ale tuturor uleiurilor esentiale produse.

Fiecare sticla de ulei esential Plant Therapy are o serie imprimata direct pe sticla (nu pe eticheta), ce poate fi verificata de oricine pe pagina uleiului respectiv pe site-ul www.planttherapy.com. Fiecare lot de ulei esențial trece prin procesul de testare GC / MS, teste efectuate de laboratoare independente! Testarea GC/MS ar putea fi descrisa ca o tehnică de analiza chimica ce permite separarea, identificarea și cuantificarea moleculelor volatile prezente într-un ulei esențial. Aceasta tehnica permite amprentarea eșantionului de ulei esențial analizat, al cărui profil va fi apoi comparat cu valorile de referință și verificat pentru identificarea componentelor ce ii altereaza calitatea. Comparand rapoartele diferitelor loturi de ulei, se poate observa că valorile se schimbă ușor sau uneori radical. Niciodata rapoartele GC / MS a doua loturi diferite de ulei nu ar trebui să fie identice. Deoarece conditiile naturale nu vor fi nicioodata identice de la un sezon la altul.


  • Plant Therapy colaboreaza cu Robert Tisserand, cel mai apreciat aromaterapeut si expert al sigurantei utilizarii uleiurilor esentiale. Robert Tisserand creaza sau avizeaza toate uleiurile esentiale ale Plant Therapy, el fiind si cel care a creat gama KidSafe.


  • Preturile uleiurilor Plant Therapy sunt mai mici decat ale principalilor competitori, ce ofera produse de o calitate similara (dar fara a oferi si posibilitatea de a alege uleiuri esentiale organice), deoarece ele se vand direct de catre producator sau de cel mult un importator autorizat, neexistand comisioanele specifice sistemelor de vanzare piramidale, sau obligativitatea unei achizitii minime lunare.


  • Sunt uleiuri esentiale produse in Statele Unite, noi importandu-le direct de la producator. Pe pagina producatorului sunt disponibile numeroase detalii despre companie, culturile de plante folosite, cercetarile efectuate si certificarile de calitate ale tuturor produselor, premum si multe articole ce va pot inspira in utilizarea uleiurilor


  • Grija pe care aromaterapeutii Plant Therapy o au pentru o utilizarea corecta a uleiurilor esentiale. Nu se recomanda utilizarea lor cu orice pret, in orice conditii. Sanatatea consumatorilor este mult mai pretuita decat grija pentru asigurarea unor vanzari accelerate.



  • Cercetarea continua a aromaterapeutilor si transparenta in comunicare. Plant Therapy dezvolta constant noi si noi blenduri si pune regulat la dispozitia utilizatorului retete DIY (Do It Yourself), cu ajutorul carora posesorii de uleiuri isi pot crea singuri retete sigur de utilizat, testate in prealabil de aromaterapeuti.


In final, putem spune ca utilizandu-le, am descoperit treptat cat de mult ajutor pot oferi uleiurile esentiale 100% pure, cat de mult ne putem sustine organismul in momentele dificile, ajutati doar de natura.

Ne-am bucura sa impartasiti mai jos cu noi ce a contat cel mai mult pentru voi in alegerea uleiurilor esentiale folosite.

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page