top of page

Cum puteti folosi Uleiul esential de Lavanda, proprietati si beneficii

Lavanda este unul dintre cele mai populare si iubite uleiuri esentiale care exista. Este un ulei esential minunat pentru cei aflati la inceputurile aromaterapiei, fiind cel putin la fel de popular si pentru cei cu experienta in domeniul uleiurilor esentiale. Desi este bine cunoscut pentru aroma sa florala, erbacee, precum si pentrubeneficiile relaxante, acest ulei poate face mult mai multe! Haideti sa aruncam o privire la tot ceea ce acest ulei are de oferit.

Camp de lavanda langa o fabrica de productie ulei esential de lavanda
Cultura de lavanda langa o distilerie de ulei esential

Dar mai intai…

Inainte de a povesti despre cum puteti utiliza uleiul esential de Lavanda, haideti sa detaliem putin caracteristicile acestui ulei esential incredibil. Lavanda, sau Lavandula Angustifolia, este un ulei completdistilat cu abur, obtinut din varfurile inflorite ale plantei de lavanda. Planta in sine este cultivata in Bulgaria, Spania, Franta si Grecia. Unul dintre principalii constituenti chimici ai uleiului esential de lavanda este Linalool. Aceasta substanta are un efect calmant asupra mintii si corpului si poate ajuta la rezolvarea problemelor de somn. Este un component comun si in alte uleiuri calmante, cum ar fi lemnul Ho, Petitgrain Coriandru. Lavanda contine, de asemenea, acetat de linalyl, un alt component deosebit de calmant si de ajutor pentruimpamantare si reechilibrare emotionala. Acesti constituenti sunt cei care ajuta Lavanda sa fie un ulei incredibil de relaxant.


Relaxare si somn

Rolul beneficiile si proprietatile uleiului esential de lavanda in rexalare si somn

Cand vine vorba de relaxare si somn, Lavanda este unul dintre uleiurile catre care trebuie sa va indreptati. Este un aroma foarte populara atunci cand vine vorba de produse relaxante, precum cele pentru baie si spa. Si, desi poate fi folosit in totalitate pentru o sesiune de rasfat speciala, este capabil de mult mai multe.


Stresul si Incordarea

Gratie capacitatii sale de inducer a unei stari generale de relaxare, Lavanda ar trebui tinuta la indemana pentru zilele stresante si incordate. Este bine cunoscut faptul ca reduce stresul si ajuta la ameliorarea sentimentelor de neliniste si tensiune nervoasa. Fie ca este o zi grea la birou, fie ca viata personala este un pic agitata, Lavanda va poate fi de ajutor. Incercati sa adaugati cateva picaturi de ulei essential de Lavanda impreuna cu cateva picaturi de Bergamota si Melissa, intr-un inhalator personal, pe care sa il aveti la indemana in acele zile in care estimati ca nivelul de stres va fi unul ridicat.


Meditatie si atentie

Meditatie si relaxare cu ajutorul aromaterapiei cu ulei esential de lavanda

Meditatia poate juca un rol important in rutina dumneavoastra de auto-ingrijire. Dar nu este intotdeauna usor sa va deconectati, sa va relaxati si sa ajungeti la o stare de spirit calma, in care puteti profita la maximum de practica dvs. de meditatie. Daca stresul si problemele vietii de zi cu zi va impiedica practicile de relaxare, alegeti uleiul esential de Lavanda pentru a ajuta la calmarea unei minti nervoase sau hiperactive, ce vaprovoaca nelinistea.


Somnul si insomniile

La cat de uimitor este acest ulei pentru relaxare, nu trebui sa fie o surpriza faptul ca este la fel de minunat pentru somn. Este un ingredient popular in multe dintre amestecurile Plant Therapy pentru somn, tocmai din acest motiv! Adaugati doua picaturi de ulei esential de Lavanda, doua picaturi de lemn de Ho (un alt ulei cu continut ridicat in Linalool) si o picatura de Vetiver in difuzorul cu ultrasunete. Incepeti sa difuzati cu 30 de minute inainte de culcare. In momentul in care veti atinge perna, aceste uleiuri nu numai ca va vor ajuta sa adormiti, ci sa aveti un somn odihnitor. Ca si alternative, incercati sa il difuzati cu Bergamota si Musetel, pentru a obtine un alt amestec excelent pentru somn.


Piele si par

Beneficiile topice ale Lavandei fac din acesta unul dintre cele mai versatile uleiuri esentiale care exista. Si pentru ca este foarte bland, este sigur pentru intreaga familie! Doar diluati-l la 2-5% in uleiul caraus preferat sau lotiunea fara parfum utilizata in mod obisnuit, pentru a va bucura de beneficiile sale linistitoare si calmante.

Beneficii utilizare ulei esential de lavanda asupra parului

Calmarea arsurilor

Cand vine vorba de arsuri, Uleiul esential de Lavanda este unul dintre uleiurile esentiale de baza. Fie ca este vorba de o arsura minora la gatit (cu totii ne-am lovit cu mainile de gratarul cuptorului la un moment dat) sau de o arsura solara dureroasa, Lavanda poate ajuta la ameliorarea durerii, accelereaza vindecarea si reduce cicatricile.


Imperfectiunile ale pielii (cicatrici, zgarieturi, riduri, acnee)

Nu este un secret ca toti vrem sa aratam mai tineri. Adaugat la rutina de ingrijire a pielii, Uleiul esential de Lavanda poate contribui la reducerea aspectului ridurilor si cicatricilor. Poate chiar ajuta la curatarea petelor si la mentinerea pielii curate!


Un par superb

Pe langa faptul ca ajuta pielea sa isi recapete stralucirea, Lavanda poate imbunatati si aspectul parului, facandu-l frumos si sanatos. Cand este adaugat in sampon, poate ajuta la calmarea unui scalp cu mancarimi sau iritat. Iar un scalp sanatos ajuta la cresterea si sustinerea foliculilor de par puternici, ajutandu-va sa obtineti acel par stralucitor si sanatos pe care l-ati dorit!

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page