top of page

Ce brand de uleiuri esentiale este mai bun? doTerra vs Plant Therapy

Actualizată în: 18 ian. 2021

Cand vine vorba de uleiuri esentiale, calitatea este evident si ea esentiala.

La inceput s-ar putea sa fiti tentati sa cumparati orice produs comercializat pe care scrie „uleiuri esentiale pure și naturale” sau orice altceva care are eticheta „ulei esential”. Pentru a avea oricare dintre efectele pe care va asteptati sa le obtineti din utilizarea uleiurilor esentiale, aromaterapeutii indică faptul ca prioritatea dumneavoastra ar trebui sa fie gasirea uleiurilor esentiale cu adevarat naturale. Nu sintetice si, cu siguranta, nu cele care au aditivi sau alte impuritati.


Ideal ar fi sa folositi numai uleiuri esentiale organice, ori de cate ori este posibil.

Iata cateva reguli generale de urmat în alegerea uleiurilor esentiale:


✔ Recipientul trebuie sa fie neaparat din sticla inchisa la culoare (aspect foarte important pentru pastrarea uleiului esential), de preferinta avand inscriptionata pe ea denumirea stiintifica in latina, cu metoda de distilare, locul de origine al plantei, iar ambalajul sa prezinte detalii despre certificarile detinute;


✔️ Achizitionati uleiuri esentiale in limita preturilor rezonabile. De exemplu, un pret de 7-12 RON pentru o sticla de 10 ml de ulei esential este un pret discutabil, ce lasa loc de gandire referitor la calitatea si puritatea acelui produs. Uleiurile esențiale sunt genul de produse pentru care o crestere a pretului corespunde, de cele mai multe ori, cu o crestere reala a calitatii;


✔️ Pana in prezent, nu există niciun organism extern care sa guverneze si sa controleze productia de uleiuri esentiale. Tot ce puteti face este sa verificati site-ul oficial al producatorului pentru informatii despre cultivarea plantelor, metodele de obtinere, certificarile obtinute si asa mai departe. Deci, ca regula generala, faceti-va propriile cercetari privind alegerea unei marci in care sa aveti incredere.


Iata recenzia noastra despre cele mai bune marci de uleiuri esentiale, pentru a va ajuta sa incepeti cu dreptul experienta dumneavoastra in aromaterapie.


Pe masura ce castigati experienta cu uleiurile esentiale, veti incepe sa observati singuri o diferenta intre diferite marci, in ceea ce priveste mirosul si eficacitatea uleiurilor oferite. Acest lucru va va permite sa faceti alegeri mai bune atunci cand vine vorba de uleiuri esentiale.


Astfel, suntem rugati frecvent sa incercam sa comparam uleiurile esentiale doTerra vs. Plant Therapy. Asa ca ne-am apucat de treaba si am analizat cele două marci recunoscute si foarte indragite de uleiuri esentiale naturale, pentru a va arata atat aspectele pozitive cat si pe cele mai putin pozitive.

Uleiurile esentiale doTerra


Prezentare generala

DoTerra este o companie de uleiuri esentiale cu sediul în Utah, SUA , fondata în 2008 de antreprenori pasionati de afaceri si sanatate. Inca de la inceput compania a luat foarte in serios calitatea si chiar si-a creat propriul standard de calitate: gradul terapeutic pur certificat CPTG. In Romania, doTerra este lider de piata datorita calitatii produselor si sistemului de marketing practicat.


Modelul de afaceri doTerra se bazeaza pe consultanti ce lucreaza direct cu clientii, iar programul sau Wellness Advocate este popular printre persoanele pasionate de uleiurile esentiale ce isi doresc in acelasi timp independenta financiara. In plus, doTerra acorda o importanta deosebita calitatii vietii fermierilor și recoltatorilor cu care cooperează, avand mai multe programe sociale pentru a ajuta comunitatile din intreaga lume sa prospere.


doTerra inseamna „dar al Pamantului” in limba latina. Avand in portofoliu peste 100 de uleiuri esentiale, compania afirma ca este „un lider mondial în aprovizionarea, testarea, fabricarea și distribuirea uleiurilor esentiale”. Datoria metodei sale de distributie, doTerra are o rata ridicata de fidelizare a clientilor, in general acestia fiind multumiti de calitatea produselor.


Standardele CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade) inseamna ca uleiurile esentiale doTerra:

1. sunt pure si naturale;

2. nu contin aditivi sau ingrediente artificiale;

3. nu contin contaminanti, pesticide, reziduuri chimice;

4. au compozitia chimica atent testata;

5. sunt testate incrucisat cu ajutorul cromatografiei de gaz si spectrometriei de masa;

6. obtinute din plante ce provin de la cultivatori foarte atent selectati.

Compania indeplineste aceste standarde cu ajutorul unei echipe interne de oameni de stiinta, consultanti stiintifici si experti medicali, precum si prin parteneriate de cercetare.


De retinut totusi ca Certified Pure Therapeutic Grade este un termen atribuit de doTerra, nu acordat de catre o autoritate de reglementare in domeniu. Practic doTerra a inregistrat aceasta denumire ca "marca inregistrata", avand exclusivitate asupra utilizarii acestui slogan.


Produsele doTerra

In loc sa cumpere parcele mari de teren si sa cultive la scara larga sau industrial plante pentru obtinerea uleiurilor esentiale, doTerra alege intotdeauna sa aiba incredere in cunostintele si abilitatile fermierilor locali, procurand astfel uleiuri esentiale autentice, de provenienta controlata, asigurand totodata standarde inalte de calitate, prin efectuarea testelor riguroase asupra produselor comercializate.

Prin urmare, daca doriti ulei Wintergreen din regiuni indepartate ale Nepalului, Ylang Ylang din Madagascar sau Vetiver din Haiti, doTerra poate oferi aceste uleiuri, si multe altele, din plante cultivate in mediile lor naturale, optime.


doTerra utilizează distilarea si extractia la aburi sau presarea la rece ca metode de obtinere a uleiurilor esentiale. Compania sustine ca metodele lor de testare sunt mai riguroase decat standardele industriei, incluzand, printre altele, teste precum evaluarea organoleptica sau testarea specifica a gravitatiei si stabilitatii.


In ceea ce priveste portofoliul de produse, doTerra vinde mai mult de 100 de uleiuri esentiale unice si aproximativ 45 de amestecuri proprii, incluzand si sticle roll-on cu uleiuri esentiale pre-diluate. Compania are mai multe game de produse care vizează detoxifierea, problemelele respiratorii, sportul si imbunatatirea digestiei.


Gama de produse este completata, de asemenea de produse naturale de ingrijire a pielii, a parului, suplimente, diverse kit-uri si colectii, precum si alte produse. Un lucru foarte util este ca toate uleiurile esentiale doTerra au pagini informative detaliate privind descrierea produselor.


Cateva puncte slabe:

➖ doTerra nu ofera uleiuri esentiale organice.

➖ doTerra nu ofera o varietate de uleiuri purtatoare (caraus), singurul produs de acest fel din portofoliu fiind uleiul de cocos fractionat. Desi acesta este un ulei de purtator de foarte buna calitate, nu este întotdeauna cea mai eficienta optiune pentru diluarea si aplicarea uleiurilor esentiale pure.

➖ gama de uleiuri esentiale destinate copiilor este foarte restransa

➖ doTerra este o companie de tip MLM (multi level marketing) ceea ce conduce la practicarea unei grile de preturi mai ridicate, generate de comisioanele acordate celor inrolati in program.


In concluzie

Asa cum era de asteptat, chiar daca grila de preturi doTerra se situeaza la un nivel inalt, testarea riguroasă si investiile in cercetare ale companiei sunt apreciate de catre consumatori ca si puncte forte.


Uleurile esentiale Plant Therapy

Despre brand

Plant Therapy a luat nastere in Idaho, Statele Unite ale Americii si este un alt brand popular și recunoscut în randul utilizatorilor de uleiurilor esentiale, datorita numeroaselor avantaje pe care le vom descoperi mai jos . Este o companie de familie, ce are ca scop oferirea de uleiuri esentiale de calitate excelenta clientilor sai, la un pret corect. Plant Therapy, chiar daca nu este un business de dimensiunea principalilor concurenti doTerra si Young Living, este un brand capabil sa ofere o experienta minunata utilizatorilor de uleiuri esentiale din intreaga lume.


Compania a luat nastere in anul 20