top of page

Raul de masina si Uleiurile esentiale – ajutor din natura pentru drumuri linistite

Actualizată în: 15 feb. 2021

Pentru multi dintre noi, vara este anotimpul celor mai lungi deplasari cu masina, impreuna cu familia, calatorii spre destinatii de vacante, ce ar trebuie sa fie memorabile, in sensul frumos al lucrurilor. Insa, multi dintre noi, in special foarte multi copii, se confrunta cu raul de masina. Acesta se manifesta diferit de la persoana la persoana, provocand dureri de cap, ameteli, stare de greata, balonare, varsaturi sau, in multe cazuri, un cumul de simptome neplacute pentru persoana in cauza, dar si pentru insotitori.




Din fericire, uleiurile esentiale pure si-au dovedit eficienta in timp in diminuarea si chiar eliminarea acestori stari neplacute cu care se confrunta persoanele cu rau de transport.

Printre cele mai eficiente uleiuri esențiale pentru greață, vărsături, probleme de digestie și rau de mișcare sunt:


Uleiul esential de menta– eficient in eliminarea disconfortului abdominal cauzat de raul de masina. Functioneaza prin relaxarea muschilor intestinului. Pentru conducatorii auto este un energizant natural, mirosul proaspat inlaturand senzatia de oboseala la volan;


Uleiul esential de lavanda- este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale impotriva durerilor de cap si a migrenelor, deoarece induce relaxarea și ușurează tensiunea. Un ulei bland ce va parfuma drumurile lungi impreuna cu copii, aducand linistea si buna dispozitie pe toata durata calatoriei;


Uleiul esential de musetel roman– un ulei deosebit de bland ce poate fi folosit si in preajma copiilor mici, pentru linistire, eliminarea durerilor de cap si a starilor de greata;


Uleiul esential de ghimbir- Excelent pentru tratarea problemelor digestive, în special pentru greaţă - atat cea cauzata de raul de miscare, cat si cea provocata de sarcina;


DiGiZen- amestec de uleiuri esențiale Plant Therapy, este bine cunoscut pentru capacitatea de a ameliora indigestia ocazională și de a sprijini sănătatea generală a sistemului digestiv. Acest amestec unic conține uleiuri esențiale de Menta, Ghimbir, Fenicul și Anason, eficiente în cazul răului de mișcare și a disconfortului stomacal. DiGiZen este extrem de util când nu te afli acasă, fiind un amestec sigur și eficient.



Cum ne putem bucura de efectele Uleiurilor esentiale in masina


Inhalatoarele nazale personale sunt instrumente practice, usor de folosit si transportat. Sunt accesorii esentiale pentru utilizarea uleiurilor si a preparatelor de aromoterapie, oriunde, fara ca mirosul sa ajunga si la cei din jur. Continutul lor poate fi personalizat pentru fiecare calator din mașină, pentru a acoperi nevoile specifice - greață, balonare, energie scăzută, iritare - posibilitățile sunt practic fără sfârșit. Pot fi folosite inclusiv in preajma bebelusilor sau in preajma persoanelor carora le sunt contraindicate anumite uleiuri esentiale, mirosul ajungand doar la persoana ce utilizeaza creionul nazal.

Utilizare: Picurati uleiul esential sau amestecul dorit in insertia de bumbac situata in interiorul inhalatorului nazal si asigurati-va ca atunci cand nu este folosit, capacul exterior este bine insurubat.


Difuzor prin evaporare prevazut cu clips de prindere in grilele de ventilatie ale masinii. In interiorul lui se afla o bucata de fetru pe care se pot picura uleiurile esentiale dorite.

Datorita diametrul generos, difuzorul este traversat de un flux mare de aer, crescand astfel eficienta difuzarii aromelor dorite. Clipsul de prindere invelit in mansoane de cauciuc, protejeaza bordul masinii de eventuale zgarieturi.

Avantajul acetui tip de difuzor, ce functioneaza doar prin evaporarea uleiurilor esentiale, ca urmare a fluxului de aer ce il traverseaza, fara apa, este ca nu prezinta riscul deteriorarii componentele electronice sau a zonelor cromate din bordul vehiculului de catre vaporii de apa;





Difuzorul cu ultrasunete pentru uleiuri esențiale cu USB, similar difuzoarelor de camera, dar cu o putere de difuzare mult redusa, ajuta atat la difuzarea uleiurilor esentiale cat si la cresterea umiditatii. Prezinta insa cateva dezavantaje, precum: necesitatea unei mufe USB la bordul masinii, riscul ca apa diuzata sa deterioreze in timp decoratiunile cromate ale masinii, dimensiunile mari fata de difuzoarele prin evaporare.


Daca pana nu de mult va gandeati ca uleiurile esentiale si aromaterapia sunt remedii naturale de care vă puteți bucura în confortul casei dumneavoastra, sau în timpul unui tratament spa, totuși, cu ajutorul accesoriilor esentiale moderne, această artă veche poate fi utilizată acum si pentru a vă îmbunătăți experiența de conducere și pentru a vă face călătoria mai relaxanta, mai fericită, mai sănătoasa și mai sigura. Costul mic al acestor difuzoare portabile este infim in comparatie cu beneficiile aduse in timpul calatoriilor cu masina.


565 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page